torsdag 18. september 2014

kickstart bunaden din!


For syv år siden holdt jeg mitt første bunadkurs. Det ble akkurat nok påmeldte til at en meget nervøs kurslærer kunne innta lokalene og undervise i Øst- og Vest-Telemark, beltestakkskjorte, Ringeriksbunad og et eller annet jeg ikke husker. Siden har det gått slag i slag.
I starten var det bare kveldskurs, i perioder to kvelder i uka. Så prøvde vi med kurs på dagtid, noe som viste seg å være en stor suksess.
Helgen om en uke skal jeg prøve noe nytt i Oslo, nemlig dette:

Lærer: Barbro T. Storlien
Har du en materialpakke liggende, eller trenger du hjelp til å komme videre med
bunadsbroderiene?
På dette kurset tar vi utgangspunkt iden enkelte deltakers materialpakke. Vi øver på broderisting og lager en arbeidsplan slik at du kan jobbe godt hjemme.
Lørdag og søndag 10-16

Det er ikke alle som har behov for å gå et helt kurs, og det er heller ikke alle som har anledning til å bruke et visst antall kvelder på å f.eks. brodere bunad.
I tillegg er kurset lett basert på erfaringer fra en del første kurskvelder hvor deltakerne kommer med hver sin pappeske inneholdende en bunad i sine bestanddeler. Da går vi gjennom hva de ulike biter, bånd, border og broderier er til, og så bestemmer vi hva som skal ha første prioritet og pakker bort resten.
Jeg synes det er spennende å prøve nye vinklinger og kanskje få noen flere i gang med håndarbeid.  Det er ikke lett å hverken brodere eller montere en bubnad første gang, men det blir nesten alltid litt lettere hvis du får litt hjelp når du trenger det!

Hvis du synes dette virker interessant, kan du klikke deg inn her og bla deg litt nedover på siden for mer informasjon. Og du, det er et par ledige plasser altså.


2 kommentarer:

  1. Høres ut som en veldig bra ide! Lykke til!
    Hilsen Christin

    SvarSlett