torsdag 7. mars 2013

Erre så nøye a?

Det er faktisk ikke slik, for de fleste av oss, at livet går på skinner hele tiden. Noen ganger sporer vi av, noen ganger blir vi kjørt inn på et sidespor og noen ganger akselererer togsettet og peiser av sted med lynets hastighet mens vi henger fast etter fingertuppene.
Og ikke sjelden føles livet som en reise med vårt lokale tog, det som stopper opp, stønner seg i gang, tusler noen meter, stopper, stønner, tusler....
Men det er slik livet er. Det går i rykk og napp. Vi kan ikke være 100% lykkelige hele tiden, eller helt friske, eller på topp økonomisk bestandig.
Men kanskje blir vi bittelitt mer lykkelige i å erkjenne akkurat det;
 det ikke finnes noen mal for hvordan liv skal leves. Ingen sitter med fasiten for ditt liv, det gjør du knapt nok selv.


 Så slapp av, nyt vårsola, ta en ekstra kopp lunken traktekaffe og tenk over hva som er bra i livet ditt. 
Ikke hva som er bra i livet til naboen, eller svigerinna, eller den der topptrente kollegaen. 
Hvis du legger godviljen til så er det sikkert noe som er bra.
Og du, de der sit-upsene kan du ta i morgen...

Jeg derimot bør straksens pelle meg ut på kjøkkenet. For vet du, det der rådet om å ikke snu seg bort mens du finmoser brokkoli til suppe med stavmikser. 
Det er et særdeles godt råd. 

5 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg sitter på et sånt lokaltog....

  SvarSlett
 2. Et nydelig innlegg som gjør ta jeg nå kan legge meg med god samvittighet. Det er ikke så nye at kjøkkenet ikke er ryddig, stua ikke er ryddig. Jeg har tre nydelige barn som sover (enn så lenge..) og verdens beste mann. Har lest flere av innleggene dine, og kost meg veldig. Legger meg til som følger og gleder meg til å følge deg videre.

  SvarSlett
 3. Leste akkurat igjennom mim egen kommentar, og skjønner at det er en grunn til at jeg snart må legge meg. Her sto det mye rart :-). Håper du forstår sammenhengen. Da tar jeg kvelden og håper at babyen ikke våkner annehver time i natt....

  SvarSlett
 4. Litt tid til ettertanke som leder til tanker om det som kommer er ikke så dumt, nei.

  SvarSlett
 5. Alt ska vær så perfekt! Svakhet har vi forakt for. Æ e for et kværdagsopprør kor vi tørsj å å vis oss som dæm vi e med all nyansa! Da hadd vi fått et bedre liv, til og med, for ikke å si aller mest, dæm med den glatteste fasaden. Tænk for et slit dæm har! Kjøkkenfadeser bør deles:)! det e my artier å hør om enn glansbildeliv.

  SvarSlett