fredag 24. februar 2012

dagens tips


La oss si at du i jobben du utfører til daglig forhoder deg til retningslinjer, brukanvisninger og forklaringer på hvordan saker og ting utføres. La oss si at du synes dette går sånn noenlunde, og at du er komfortabel med denne måten å jobbe på.
La oss si at du får en kunde som skal ha utført en bestemt jobb, og at akkurat denne jobben har blitt utført for kundens familie en del ganger, men da av en annen yrkesutøver.
Tror du da det er lurt å
A:  holde på din egen måte å jobbe på og forholde deg til retningslinjer og det du har gjort før?
eller
B: låne en modell av kunden slik at du kan se hvordan de er vant til at jobben gjøres og hvordan produktet dermed blir seende ut både utenpå og inni?

Og om du skulle finne på å gå for alternativ A, hvor mye tid tror du at du kan få lov å bruke i ettertid, bevæpnet med sprettekniv, knappenåler og kontrollmål?
Så husk dette - lån en modell neste gang!

4 kommentarer:

 1. Trodde det var felles retningslinjer for alle yrkesutøvere innen samme fag, jeg. Men hva vet jeg...

  SvarSlett
 2. Hvis vi bruker bunaden over som eksempel så finnes det flere leverandører og dermed flere sømforklaringer, i tillegg til at den har vært sydd i mange tiår, og ting endrer seg over tid...Det finnes også flere måter å legge opp en stakk på, noen med for, andre uten. Det er ikke alltid slik at den ene måten er riktig og den andre gal, det er bare det at jeg og kunden ikke alltid er rørende enige.

  SvarSlett
 3. Huff, det hørtes kjedelig, og frustrerende ut. Jeg har opplevd lignende. Og etterhvert skjønt at i mitt fag er det lurt å stille alle de dumme spørsmålene:-)

  God helg, Fru Storlien!

  SvarSlett
 4. Høres velkjent ut! Selv om oldemor slett ikke kunne sy, er hennes måte alltid den eneste riktige...

  SvarSlett