fredag 25. november 2011

dagens tips


I dag er det en måned til vi får en tenåring i huset, og under en måned til adventskalenderen henger ribbet på kjøkkenveggen og  alle julegaver er åpnet og forhåpentligvis godkjent. 
Det vil også si at om under en uke skal nevnte kalender henge klar og spekket, det bør være en vag plan om hva vi gjør når og førsteutgaven av ønskelister bør overleveres koordinator ( Fruen).
Vi bør finne ut hva vi skal bake, huske at det lønner seg å bruke engangshansker når fargen blandes i marsipanen slik at fjorårets grønne Hulkenfingre unngås, og pepperkakehuset bør få en fin og hundefri plass slik at den grønne Hulkensnuten fra et tidligere år unngås...

Det som er sikkert, er at vi i år som i fjor skal unngå smeltet sukker når huset skal bygges. For selv om det er langt mellom de virkelige gode husmortipsene fra Fru Storlien så skal dette gjentas:
Smelt Smørbukk-karameller til en boblende masse, dypp delene som skal settes sammen i denne massen og klem de sammen. Slik får man et solid byggverk, unngår svidde fingre og vond smak på huset.
Etter at gullsmedonkelen kom med dette tipset for noen år tilbake har ihvertfall vår  husbygging blitt en mye hyggeligere affære. Det er slutt på at Fruen med røde fingre og svart sinn står over en panne med smeltet og sprutende sukker mens de søte små er sendt i eksil. Og som en ekstra bonus; det er plent umulig å bruke opp hele posen med karameller på å bygge et hus...

5 kommentarer:

 1. Det var tipset sitt det, jeg liker Smørbukk-karameller;)

  God helg:)

  Trine:)

  SvarSlett
 2. Genialt tips.
  Smørbukkarameller skal i hus.

  Pepperkakehus? Vi får se om det er noe smørbukk igjen...

  SvarSlett
 3. YES!! Kanskje jeg for en gangs skyld og for first time ever skal ta meg på tak og bygge et pepperkakehus!?!? SMørbukk gjør susen!!

  SvarSlett
 4. Jeg har vurdert å begynne med en sånn pepperkakehus-tradisjon, men ser ut som jeg dropper det i år også, he he. Men om jeg noen gang skal sette sammen noen deler, så skal jeg huske på karamelltrikset,

  Og joda, vi kan gjerne nippe til kirsebærlikør, det er bare å kalle det "sånn søt rød", he he he.

  SvarSlett
 5. Trine: Smørbukk er supergodt, og så er det sånn jeg sjelden kjøper ( men nå har jeg en glitrende grunn)
  Siri: Jeg ser den!
  Akeleiedamen: Vi bruker ferdigsett, kjøper to siden det alltid er minst en knust del i hver pakke.
  Elisabeth: Vi kan jo øve oss om en ukes tid?

  SvarSlett