mandag 13. mai 2024

Dagens beste bunadtips

 Ja, godtfolk...I dag er det mandag 13.mai og det er altså fire dager til 17.mai og jeg har tre stalltips til deg som er ute i siste liten:Har skjorta blitt gul? 

Legg den i iskaldt vann over natta, vask den i maskin og tørk den og stryk den og bruk den. Ikke kjør på med flekkfjerningsmidler av noe slag.  det er absolutt bedre, og mindre iøynefallende, å gå med en skjorte med gule flekker under ermene enn en skjorte som har blitt skurt fillete

Passer ikke bunaden?

Hvis den er altfor liten bør du rett og slett henge den inn i skapet igjen og bestille time for omsøm etter 17.mai. Ikke prøv deg på kvikkfiks med sprettekniv, innfellinger, foldinger eller andre Petter Smart-metoder ( dette gjelder selvsagt ikke hvis du faktisk kan sy bunad, da er det fritt fram natt til 17.mai) Hvis bunaden derimot er for stor kan du enten gå med den slik den er og nyte muligheten til å spise så mye is du orker, eller henge den inn i skapet igjen og bestille time for omsøm etter 17.mai.

Er sølvet upussa?

Legg det i en bolle med lunkent zalovann og la det ligge en halvtimes tid ( du kan alltids stryke bunadskjorta mens du venter). Skyll bunadsølvet godt, klapp det tørt med et mykt håndkle eller en utvaska t-skjorte som ikke loer og blås det til slutt tørt med hårføner.

Mye handler om å puste rolig, ikke få panikk og å huske at de aller fleste har mer enn nok med sin egen bunadstas på fredag:) Unngå kvikkfiks og lettvinte løsninger som kan bli svært kostbare i det lange løp.

4 kommentarer:

 1. Takk for tips Barbro....akkuratt d e trøyngde nå☺️😅

  SvarSlett
 2. Gode lure tanker
  Men hvordan fikser jeg veska? Oksidert lås på den
  Kan liksom ikke legge hele veska i bløt 🫣🇳🇴

  SvarSlett
 3. Enkle og greie tips som alltid Barbro👏! Ønsker deg en herlig 17. mai🇧🇻🇧🇻🇧🇻

  SvarSlett
 4. Jeg ønsker deg og alle dine kjære en fantastisk nasjonal høytid i morgen... Gleder meg til å se mange flotte bunader på nett :-))
  En varm hilsen kommer til deg fra Viola

  SvarSlett