fredag 17. april 2020

Hvit poesi?

Da vi i vinter planla utvendig oppussing av hus med nye vinduer og ny kledning ble prosjektet plassert på et gunstig tidspunkt. Rett etter påske er fint. Da blir alt ferdig til 17.mai, selv med mulighet for forsinkelser,  og vi kan ha vår og sommer ute og inne uten planker og rot og bråk.
Siden dette ble bestemt og bestilt har vi jo hatt relativt god tid her hjemme og deler av påsken ble brukt til rydding og tilrettelegging. I likhet med resten av verden la vi ikke en pandemi inn i planleggingen, og det kan slite litt på humøret hos noen og enhver når det slamres og hamres og bankes mens vi jobber, leser til eksamen og har hjemmeskole.

Rart forresten hvordan rydding før oppussing medfører at alt ser verre ut enn noensinne og jeg e rhelt enig med Erna i at det skal bli verre før det blir bedre...  I tillegg leste jeg for noe tid tilbake at det er ekstremt dårlig feng shui å ha ytterdører rett overfor hverandre og at lykken bare blafrer gjennom huset. Det resulterte i flytting av verandadør og at stua blir litt annerledes. I det hele tatt  - vi flytter om på ganske mye
Og etterhvert innså vi at det ikke holdt med utvendig oppussing. For når vinduer skal ut vil det  også bli flikking rundt vinduene inne. Ergo  - maling.
Og mens enkelte  i husstanden syns alt er greit så lenge det er hvitt kan andre tenke seg bittelitt mer farge. Fargekart har blitt konsultert og fargevalg diskutert.
Den litt ubestemmelig gulaktige som jeg innbiller meg hadde et kafferelatert navn skulle vekk og valgets kval stod mellom frostrøyk, skodde , morgendis og skumring. Når andre muligheter har poetiske navn som misty Paris, northern mystic , hvit poesi og  treasure føles det strengt tatt som å skulle flytte inn i en roman fra Danielle Steel.
Og da  kan man jo undres hvem som lager disse navnene? Er det de som også lager hestenavn? Kan man søke slike jobber ( jeg kan maaange adjektiv)

Og hvor ble det av caffe latte , cappuccino og soya latte? Skifter fargene navn hvert tredje år for å følge med i et eller annet trendbilde som vi ikke er oppdatert på?

Jaja. Vi endte med morgendis og har nymalt kjøkken og delvis nymalt stue. Huset er uten utvendig panel og jeg låner høvdingens støydempende hodetelefoner og er glad jeg ikke syr tellesøm. Her er det mye støy, få gardiner og intens nedtelling til nye vinduer og mulighet for å flytte saker og ting og sybord og symaskin tilbake på plass.
Og mens jeg hører krim fra Grønland tenker jeg på om vi heller burde valgt å male våre vegger med hvit poesi eller harmoni. Kanskje det ville gitt økt indre ro?

PS. Den egentlige årsaken til den nye verandadøra er at vi nå får lettere adgang til den delen av verandaen vi faktisk er på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar