søndag 16. august 2015

Før skolestart

Familiens yngste begynner om få dager på ungdomsskolen og mor har selvsagt hatt et par gode råd på veien. 
Det er jo en spennende tid med ny klasse, nye venner, nye lærere og ikke minst - karakterer. Kort sagt, mye nytt. 
Så hvor skal man begynne og når skal man slutte? Jeg, som de fleste foreldre, besitter et hav av visdom som jeg hjertens gjerne deler av. Den vanskelige kunsten å gi seg i tide og helst før de håpefulle blir altfor glassaktige i blikket kan være vanskelig å mestre. Jeg prøver å holde meg til max et tips ( eller vennlig innspill som jeg kaller det) om dagen.

Mitt råd i dag er å ikke eksperimentere med nye frisyrer siste helg før skolestart. 

Vi var på hytta, som vi var store deler av sommerferien, og leste Alt for damerne som tante i Køvenhavn hadde hatt med. Det var en artikkel om punkere der, med flotte hanekammer, militærstøvler og skinnjakker. Vi ble øyeblikkelig inspirert til stordåd... Og da en av billedtekstene gikk omtrent slik de flotte frisyrer opnåes ved at gnide vaseline ind i håret og tvinde det ind i spikes.
Vi fant vaselin i skapet og i løpet av en times tid var håret som vanligvis rakk meg til litt under ørene grundig innsmurt og tvunnet opp i strittende tuster. 
Alt vel så langt, jeg gikk på campingplassen for å kjøpe is og storesøster holdt seg på passe avstand slik at ingen skulle tro hun var beslektet med dette vesenet. 
Så skulle det vaskes ut. Men da var det slutt på moroa gitt. Vi varmet vann, vasket og skylte. Håret var like fett. Jeg gråt, håret var fett og vi returnerte fra hytta i mutt stillhet. Vel hjemme vasket jeg videre, omtrent en gang i timen. Etterhvert med grønnsåpe og fremdeles med salte tårer. 
Men da jeg møtte de andre nedi svingen om morgenen første skoledag var det fremdeles slik at venninna spurte om jeg hadde nyvasket hår siden det så litt vått ut. 

Moralen, om det er noen, må være å tenke før man handler. Og å ikke begå de største krumspring rett før skolestart. 

Og om du lurer; bildene er forlengst ødelagt og jeg ble aldri noen punker. Men jeg blir fremdeles uvel ved synet av de gule og grønne boksene med vaselin...


2 kommentarer:

 1. Artig����absolutt ei erfaring å ta lærdom av! 70-modellar er ikkje til å spøkje med�� Helsing Kari!

  SvarSlett
 2. Ouch!! Skjønner det var svært lite gøy.

  Jeg var noe eldre, men fikk en innskytelse om at jeg skulle ha alt håret stramt bakover - helt glatt med hjelp av noe hårkliss. Jeg aner ikke hvorfor jeg fikk denne ideen. Jeg har krøller, så det å ha glatt, bakoverhår var visst en eller annen "look".
  Det endte med frustrasjon og vasking og til slutt frisørbesøk med spesialkur for å få ut svineriet.

  Etter det er det SVÆRT få hårprodukter jeg har brukt. :-D

  SvarSlett