tirsdag 7. april 2015

Tilbake til hverdagen

Det er fint med ferie, men jammen er det godt med hverdager også. Tross alt; hadde vi ikke hatt hverdagene så ville vi vel ikke skjønt hvor flott det er med fridager.
Arbeidsdagen er godt i gang, dagens broderiøkt er over og selv om jeg er fryktelig spent på hvordan det går med "Women in Love" av D.H. Lawrence så må lydboka hvile til i morgen for nå skal jeg sy på maskin...

 

 

 

Når jeg skal begynne på et broderi setter jeg meg først ned og ser på plansje og påtegning for å bestemme hvor jeg skal begynne. Før broderte jeg gjerne et og et motiv helt ferdig, nå prøver jeg å jobbe så rasjonelt som mulig og tar en og en farge der det er mulig.

Dette broderiet er et forkle til en bunad fra Øst-Telemark, og selv om det ikke ser slik ut føler jeg at jeg snart er halvveis i arbeidet. Det tar nemlig mye lenger tid å sy åtte sting med lysegrønn her og åtte lysegrønne sting der enn å sy et større felt med mellomrød.


Jeg begynte på dette broderiet i  den stille uka, men i påsken hadde jeg rett og slett fri og lot alt som ligner på jobb ligge igjen på systua. Det syntes særlig Queenie svært godt om, for nå er rygg og ermer på hennes langjakke ferdig og jeg er godt i gang med første forstykke. Akkurat dette tror jeg jeg venter med bilder av til den er ferdig montert ettersom hele jakka strikkes i to grånyanser glattstrikk...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar