søndag 10. februar 2013

femten timer

Hva kan man gjøre på femten timer?  Ja, man kan for eksempel tegne mønster av en favoritt-overdel, sy en kjole med glidelås eller et skjørt med splitt. Man kan lære å legge snitt forskjellig vei på for- og livstoff, man kan drikke kaffe eller te, man kan klippe mønsterdeler og lage huskeliste for det som må syes ferdig når de tilmålte femten timene er vel overstått.


Man kan bli kjent med nye mennesker, diskutere kvalitetsforskjell på knappenåler og hvorvidt sandvasket silke er håpløst å sy på eller ikke. Man kan sprette opp sømmer, rette opp feilklipp, prøve skjørtelengder og diskutere snitt, farger og fasonger.


Man kan snakke om håndarbeidslærinnner man har møtt, prosjekt som har ligget gjemt og glemt innerst i et skap i årevis . Man kan snakke om det man har inderlig lyst til å sy en gang, og det man ikke kan forstå at det var nødvendig å sy på skolen.

Kort sagt; tre timer fredag kveld, seks timer lørdag og seks timer søndag kan gi et veldig fint kurs, nye vennskap og ikke minst - nye plagg  ( og en ganske matt kurslærer...)

2 kommentarer: