onsdag 12. september 2012

Turen går til Amsterdam

fullstendig galt flyselskap, men fly er fly. 


Det var duket for gråtkvalt dramatikk i fjor på disse tider ettersom Fruen reiste til Amsterdam uten Queenie. For etter å ha lest og levd med Anne Franks dagbok følte jentungen at hun måtte se the secret annex med egne øyne.
Men, skal man på venninnetur uten barn så kan man ikke plutselig dukke opp på flyplassen medbringende et stk barn. At Fruen forsov seg og knapt nok klarte å stille på flyplassen selv er en annen historie.
Men om to uker er det Queenies tur. Sammen med Woody og mormor skal vi til Amsterdam. Vi skal, selvsagt, til Anne Frankhuset. Vi skal til Rijksmuseum, som i det minste viser hovedverkene sine selv om de pusser opp. Van Goghmuseet stenger for oppussing uken før vi ankommer, men skal vise sine hovedverk i et dertil egnet lokale.
Vi planlegger kanaltur, og kanskje en tur til den Haag for å se krigsforbryterdomstolen.


Woody drømmer om sushi, heldigvis har han ikke tatt skrekken etter dette...
Queenie drømmer om Anne Frank og Vermeer.
Fruen drømmer om nye sko, og vet om noen jaktmarker.
I tillegg har mormor ytret ønske om å finne et sted som selger fint utstyr for hageglade, og en bra brodeributikk. Hva angår sistnevnte så er Fruen svært glad for at akkurat det ønsket kom fra annet hold, ettersom de søte små går i svart hver gang mor nevner muligheten for å se på garn.

Vi skal gå på kafé, men vi skal ikke spise hasjkaker.
Vi skal gå i butikker, men ikke kjøpe tresko eller små magneter med tulipaner.
Vi skal i det hele tatt ganske mye.


Men så er det det evinnelige spørsmålet - er det noe vi har glemt?
Og til dere lesere som har vært i Amsterdam, og gjerne med barn/ungdom, har dere noen supertips?
Og vet noen av dere om noen bra brodeributikker, eller hvor man finner fint hageutstyr?
Eller noen gode bruktbutikker...


3 kommentarer:

  1. Jeg anbefaler Laura Dols i Wolvenstraat. Det er en flott, flott bruktbutikk for klær. Et fantastisk utvalg i årgangs festantrekk, ballkjoler, flosshatter, silkeskjerf! Jeg var der for et par år siden, og kjøpte en illrød fjærboa til yngste sønn der, og ei nydelig innsvinget dressjakke i tweed til meg sjøl. De har utsalg i lokaler på to sider av samme gata. Her er det mange skatter for både frue og frøken!

    SvarSlett
  2. Pannekakehus! De har verdens beste pannekaker i Holland, med verdens beste tilbehør. Så - mitt tips er å gå på et skikkelig pannekakehus :-)

    SvarSlett
  3. Takk for gode tips! de er notert, og sønnen skal få i oppgave å finne det ultimate pannekakehus!

    SvarSlett