søndag 12. august 2012

På´n igjen
For å holde styr på noen-og-tjue unger en hektisk med kreativ sommeruke trenger man:

- flinke lærere og assistenter og gode, gjennomførbare aktiviteter.
Det har forsvinnende lite å si hva vi voksne synes er vettugt å bedrive tiden med hvis deltakerne synes vi har bommet totalt. Det er også viktig å velge aktiviteter man blir ferdig med i løpet av tilmålt tid.

- faste spise- og pausetider.
Tro meg, dette er høyt opp på lista over hva de håpefulle spør om. Hver dag.

- navnelapper til voksne og barn.
Noen-og-tjue unger er og blir mange unger...Vær oppmerksom på at noen synes det er kjempefestlig å bytte lapper innbyrdes. Samle sammen navnelappene hver ettermiddag slik at du har de neste morgen.
Det kan være en god idé å ha ulik farge på lappene hvis det er mer enn en gruppe.

- Fløyte.
Kjapp innkalling av nevnte antall unger kan enten foregå ved at daglig leder skriker seg hes og hudløs, eller løses enkelt og greit med en liten og lystig fanfare.

- God vær.
Nå er alt det andre på plass, Fruen synes hun og de andre lærerne har planlagt og lagt til rette for at årets andre sommeruke skal gå av stabelen like smerte- og skadefritt som den første. Da hadde det faktisk vært riktig så trivelig om værgudene også spiller på lag.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det gikk bra, og fløyta reddet stemmen og opptil flere tilløp til hysterisk leder. Jeg er helt punktert etter denne uka, men kommer tilbake med flere "nyttige" tips etter hvert.

      Slett