fredag 9. juli 2010

Fra ungdommen

Det var langt mellom sommerjobbene i Barndommens dal, og de fleste av oss endte enten som jordbærplukkere i mer sentrale strøk eller som sommerhjelp på diverse fjellstuer. Fruen var av de som jobbet på fjellstue, og sommeren for tyve år siden stod hun en sommerdag og støvsuget spisesalen da en kjekk unggutt i blå og gul kjeledress åpnet døra, travet bort til resepsjonen og spurte om noen av gjestene hadde problem med bil. Denne dagen var det ingen akutte bilproblem, og naf-en forsvant ut og fortsatte sin ferd nedover dalen.
Fruen syntes dette var en strålende nyvinning - tenk, en ambulerende bilmekaniker. Man ble ledd loddrett ut ettersom dette tilbudet hadde eksistert i "alle år", men for den unge Fruen var dette en aha-opplevelse og man brukte tid og energi på å få Storesøster i resepsjonen til å legge an på dette prakteksemplar av en bygutt. Dessverre, eller heldigvis, var hun totalt uinteressert og mente at Fruen selv kunne gjøre sine hoser grønne.
Ettersom Fruen syntes unggutten var i eldste laget ble ikke det noe av den sommeren man var tyve år, sjenert og langhåret. Sommeren etter stilte man til tjeneste i samme spisesal, kortklippet og tatovert. Da samme unggutt i samme kjeledress ankom fjellstua mente kokkene at dette var noe å satse på for den noe eldre og atskillig tøffere Fruen, og siden kokker har en voldsom autoritet kastet Fruen seg inn i kampen om naf-ens oppmerksomhet. Det tok mange lange uker, atskillige kaffekopper, et sterkt fingert motorhavari og diverse saktedanser på andre siden av fjellet, men det gikk bra til slutt.
 Nå er det ikke lenger fast veipatrulje nedover dalen, men hva gjør vel det når man har giftet seg med en av dem?

7 kommentarer:

 1. For en herlig historie! Lurer veldig på det fingerte motorhavariet. Åssen klarte du det??

  SvarSlett
 2. herlig, rett og slett herlig historie- og til og med sann. godt fortalt er den også, som det meste her på denne bloggen:))

  SvarSlett
 3. Å, så stilig! Og så bra at slike historier er virkelige. Nyt livet!

  SvarSlett
 4. Hihihii, herlig! Så dette er historien om hvordan du møtte din mann :) liker slike finurlig historier om møter som varer .. jeg lurer også på motorhavariet! Røska du ut noe, eller? :)

  SvarSlett
 5. For en historie! Og ja, det er ting som tyder på at du er en av kaffifolket;)

  SvarSlett
 6. Et eventyr fra virkeligheten.Sukk....
  fremdeles Frk Singel

  SvarSlett
 7. Anita: kanskje det kommer et innlegg om motorhavari?
  Akeleiedamen: takk!
  Undeveis: Hardt arbeid og ungdommelig optimisme gjør susen!
  Embla: Noe sånn! Detaljer kommer:)
  Surresilje: Svart kaffi!
  Frk Singel: Det er sikkert mange slike fjellflørter rundt omkring, det hyggelige her er at det varte ( og varer).
  Jobb på fjellstue anbefales:)

  SvarSlett