torsdag 2. juli 2009

Hjerteteppet

Fruen synes selv hun har et ganske lyst sinn, men noen ganger formørkes det kraftig. Da Woody var ventende var en slik tid. Fruen var slettes ikke overbevist om at dette kom til å gå bra, og engstet seg i snitt for en mulig sykdom pr. uke. Dette fungerte slik at man måtte tenke lenge og vel på mulige sykdom, og således eliminere elendigheten. En tilbakevendende mulighet var at vi ville få en hermafroditt. Dette resulterte i skjelveleppe hver gang man fikk det velmenende spørsmål Blir det gutt eller pike? Standardsvaret ( med skjelveleppe) var Vi håper det blir en av delene. Det sier seg selv at produksjonen av hjemmestrikk var minimal, men et teppe klarte fruen å produsere ( syk tanke var at det i det minste kunne brukes i liten kiste).
Teppet heter Mrs McHugh's blanket ogt er fra et av garnprodusenten Rowans beste hefter gjennom tidene, Tadpoles and tiddlers, som har oppskrifter til barn og baby. Fantastiske oppskrifter, fantastiske modeller. Det består av firkanter med hjerter som syes sammen. Rundt stasen syes det på en kant med hjertemotiv. Originalen er i et Rowangarn,men grunnet fruens motvilje mot superwashbehandlingen ble det strikket i Nøstebarns merinoull.
Og forresten, en uke på overtid kom fruen på at hun ikke hadde eliminert muligheten for å få et albinobarn og ringte hulkende til Høvdingen for trøst og moralsk oppbygning. Men det gikk bra, både med fruen, Høvdingen og Woody.

7 kommentarer:

 1. Nå skal jeg bare informere søsken om at vi gjerne imøteser et tantebarn, og så skal jeg kose meg med hjerteteppet i ventetiden.

  SvarSlett
 2. Hihiihiii, stakkars fruen,da! Jeg ser det levende for meg, lett been i leppa og det alvorlige svaret: håper på èn av delene ..! :)
  Du er bare glimrende!:) alltid kos å stikke innom, kjennes som du har budt påhjembakt og en herlig kopp med noe varmt.. det teppet var bare nyyydelig!
  Jeg vil ha slik i hekleutførelse, fullstendig egoistisk ønske til meg selv! Jeg er nå overbevist om at det ikke er en ting i håndarbeid du ikke kan!
  Klem til deg :)

  SvarSlett
 3. ...beven! ..skulle det være ..årgh! Irriterer når bokstaver detter ut - MÅ rette opp!:))

  SvarSlett
 4. Åå jeg kjenner meg så godt igjen! Men ikke så mye skjelveleppe angående dette, bare logisk gravid tenking.. ja man kan jo ikke utelukke noe. Ingen jeg kjenner har født noen syke barn. Nå er tiden muligens inne?

  Noen uker før ultralyden leste jeg en artikkel om et baby som ble født uten hjerne.. og det kvakk til i meg.. Ikke hjerne? Er det en mulighet? Det hadde jeg nemlig ikke hørt om før. På ultralyden var det det jeg ver mest opptatt av.. finnes det en hjerne der? Ikke hvorledes den var.. om det var noen feil på den.. Men om den var der. Det sammen med to ben og to armer og indre organ i riktig rekkefølge.

  Albino var jeg aldri inne på, bra jeg ikke leste en artikkel om det.

  SvarSlett
 5. Trillade in på Din blogg via Gitte's, så underbart Du skriver. Jag kommer tillbaks sa Agneta från Sverige

  SvarSlett
 6. Husmorvikaren: Hvis du ikke får tak i heftet, det er vel fra 1997/1998, kan du gi meg beskjed så får du en kopi.
  Embla: Å, så hyggelig at du liker deg her! Og jeg kan fremdeles ikke hekle - venter på gråvær og regn.
  Mykstart: Jeg var også innom manglende hjerne!
  Gitte og Agneta: Takk! jeg liker å skrive, så det er stas når noen kommenterer tekstene.

  SvarSlett