torsdag 18. juni 2020

Høstens planerDa Norge stengte ned 12.mars var jeg godt i gang med å planlegge høstens kurs og hadde en ganske fin plan med fine kurs og fine frihelger.
Så kom avlysningene og inntekststapet og etterhvert kom spørsmålene om å flytte de avlyste kursene til høsten. Og det er jo en god ide. Så høsten blir , for å oppsummere med et ord - travel.
Noen av lokallagene har lagt ut høstens kurs på hjemmesider og facebook, andre har ikke kommet så lnagt ennå. Derfor er det en liten miks av lenker direkte til kurs og lenker til lagenes hjemmesider.


Montering av bunad, Oslo
Helgekurs 22. - 23.august. Frogner Husflidslag
Deltager stiller med syutstyr, materialpakke inkludert ferdig klippede deler eller klippemønster og sømforklaring.

Brodering / montering av egen bunad , Asker
Dagtid 10 - 14,  Oppstart mandag 31.august
Brodering, montering, omsøm og reparasjon av bunader. Deltaker må selv skaffe materialpakke med mønster, broderiplansje og sømforklaring.

Brodering / montering av egen bunad , Asker
Kveldstid, 18 - 21. Oppstart mandag 24.august
Brodering, montering, omsøm og reparasjon av bunader. Deltaker må selv skaffe materialpakke med mønster, broderiplansje og sømforklaring.

Kunststopping og lapping, Asker
søndag 6.september gjentar vi suksessen fra i fjor: Superflinke Hanne Beate Thomsen skal kunststoppe, jeg skal lappe og så bytter vi gruppe midt på dagen. Norges Husflidslag har Holdbart som satsingsområde og mange lokallag har reparasjon av klær på programmet.

Brodering av Nedre Buskerudbunad, Eiker
Helgekurs 19. -20.september. Eiker Husflidslag har fokus på Nedre Buskerudbunaden og setter opp kurs i ulike deler av denne bunaden. Denne helgen begynner vi på broderiene på selve bunaden.

Brodering av skjorte til Nedre Buskerudbunad, Eiker
Helgekurs 10.- 11.oktober Eiker Husflidslag har fokus på Nedre Buskerudbunaden og setter opp kurs i ulike deler av denne bunaden. Denne helgen begynner vi på broderiene på skjorta.

Innføring i ullbroderi, Skedsmo
Helgekurs 26. - 27.september. Innføring i ullbroderiets gleder, de viktigste stingene og små tips til å få flyt i arbeidet

Bunad, tilpasning og omsøm, Rauland 
Helgekurs 26. - 29.september
Bunaden er et stasplagg som du kan ha glede av hele livet, men da må livet passe:) På dette kurset får du hjelp til å sy om  eller tilpasse bunad enten til deg selv eller en som er tilgjengelig for prøving i løpet av helgen ( det er andre fine kurs på Raulandsakademiet denne helgen)

Innføring i ullbroderi, Kristiansand
Helgekurs, 30.oktober - 1.november. Innføring i ullbroderiets gleder, de viktigste stingene og små tips til å få flyt i arbeidet. Torsdag 29. oktober holder jeg foredrag i Kristiansand Husflidslag.

Kalligrafi og brodering til jul, Rauland
Helgekurs, 5. - 8.november. Reprise på fjorårets hyggeligste kurs! Jeg skal holde kurs sammen med fantastisk flinke Borghild Telnes og vi skal lage julepynt i papir og stoff, leke med penne og blekk, nål og tråd. Best av alt - du trenger ikke forkunnskaper hverken i kalligrafi eller brodering.

Innføring i ullbroderi, Lom
Innføring i ullbroderiets gleder, de viktigste stingene og små tips til å få flyt i arbeidet.

Broder din egen bunad, Oslo
Helgekurs 21.- 22.november, Frogner Husflidslag Brodering bunader. Deltaker må selv skaffe materialpakke med  broderiplansje. Kurset er fint for å komme i gang med bunadbroderingen eller gjenoppta et arbeid som har blitt liggende.

Og så var det bunadsmodulene:
Modul 6, søm og tilapsning av kvinnebunad 14. - 18.september 
Modul 3, sting og broderi 5.- 9.oktober.


Ja, det var vel omtrent det hele. Jeg er heldig som kan jobbe med noe av det aller kjekkeste jeg vet om, jeg synes det er stor stas å bli spurt om å holde kurs og jeg pakker gjerne med meg broderiutstyr og kommer på besøk. Men jeg holder bare kurs i regi av lokallag i Norges Husflidslag, ikke privat. Det valget tok jeg da jeg ble valgt til styreleder og så lenge jeg har det vervet vil jeg ikke ha kurs som går de fine lokallagene våre i næringen.

PS. Jeg har kjøpt almanakk 2021!

1 kommentar:

 1. Hei damer og herrer
  Har du stort behov for økonomisk forsterkning (Lån)?
  Mange mennesker står overfor utidige økonomiske utfordringer, og de fleste av dem er ikke i stand til å få aksjelån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner på grunn av høy rente, utilstrekkelig sikkerhet, gjeld / inntekt forhold, lav kredittscore eller andre årsaker.

  Hvis du har behov for et presserende lån, vil jeg råde deg til å kontakte selskapet mitt, så kan vi hjelpe deg med et lån.
  Vi tilbyr alle slags lånetjenester (personlig lån, forretningslån, pantelån og mange andre), vi tilbyr både langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån, og du kan også låne opptil 20 millioner euro. Jeg vil hjelpe deg med å oppnå en rekke mål med et bredt spekter av låneprodukter.

  For mer informasjon om vårt lånetilbud; her er vår kontaktinformasjon.
  Kontakt e-post: novicapfinancialservices@gmail.com
  Kontaktnummer: +31642117819 (WhatsApp)

  Ingen flere ventetider eller stressende bankbesøk. Tjenesten vår er tilgjengelig 24/7 - du kan få et lån og fullføre transaksjonene dine når og hvor du trenger det.

  SvarSlett