tirsdag 22. august 2017

Dvalemodus?Neida, jeg gikk ikke i hi...Det virker kanskje slik ettersom jeg la ut en klagesang over en altfor tidlig høst og deretter ble det helt stille.
Ikke har jeg noen god unnskyldning heller, ingen sånne flotte event som storbloggere er med på, ingen reality-show, deadlines for spennende manus eller andre hyperhemmelige saker som ikke kan deles. Bare livet og den lett hysteriske fasen som ofte kommer etter en fin ferie, den fasen hvor man skal ta igjen hverdagen, jobben og vaskerommet.

Nå er alt mer eller mindre på stell. Han som gikk ut videregående i vår har begynt på høyskoleutdanning ( og kan jo fortelle mor hvordan det er å komme opp fra videregående skole) og dattera har begynt i tiende klasse. Huh som årene går. Som vanlig syns jeg at det ikke er så lenge siden de begynte i første klasse og så blir jeg fryktelig nostalgisk og snakker masse om å gripe dagen. Bikkja har begynt å erfare at hun nærmer seg godt voksen alder og har forstrukket en sene i venstre bakbein. Det påvirker evnen til å hoppe opp i sofaen når vi er i nærheten men når huner alene hopper hun som bare det.
Høvdingen jobber, jeg jobber og om halvannen uke er det konfirmasjon og jeg tror jeg er i rute.
Eller, jeg er sånn flekkvis i rute. En dag er jeg helt ovenpå, og neste morgen våkner jeg og føler at løpet er kjørt og toget gått. Men jeg har servietter i skapet, kaker i fryseren og fire påbegynte taler i papirinnsamlingen. Jeg tror det blir fint.
For fire år siden skrev jeg dette innlegget, om forberedelser til den store dagen og hvor man MÅ vaske.  Og etter å ha lest det sjekket jeg medisinskapet - som må fylles på igjen ettersom det bare inneholder en dårlig opprullet støttebandasje og tre smertestillende. Da kan jeg jo vaske det samtidig.


Illustrasjonsbilde...jeg har ny mobil og vi kan vel bare fastslå at jeg ikke liker å tilegne meg kunnskap om ny teknologi. Jeg gleder meg derfor vilt og uhemmet til den håpefulle får litt mer ro på seg til å instruere mor i den vanskelige  kunsten hvordan overføre bilder fra mobil til pc uten å få sammenbrudd og opprette skjulte mapper.  Jeg tror ikke den håpefulle gleder seg like mye.


4 kommentarer:

 1. Min gjør det automatisk. Jeg har dropbox både på mobil og datamaskin, og når mobilen er på nett, overfører den bildene jeg har tatt siden sist jeg var på nett. Av seg sjøl. Så får man huske å gå inn på datamaskinen en gang i ny og ne og overføre mobilbilder fra dropbox-mappa og til der man vi ha dem. Spør den håpefulle om det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha, takk for tips! Dette tror jeg kanskje jeg kan klare selv også. Eller, nei, jeg tror jeg lar ungdommen briljere først:)

   Slett
 2. Gjenkjennelig om vasking! Eg byrja rydde skuffene på soverommet, før konfirmasjon. Tru kva evt gjester skylle der!? Men hadde eg vorte ferdig, ville det jo bore ein fin bonus. Men brått var dagen nesten der, og det vart kriserydding og vask av viktigere ting.
  Neste år fyller eg 50, det må vel snart skrivast lister for det, vask, kaker, rydding, gjester +++ og takk og pris for innbygd ovn og dører som kan låsast slik at rotet kan bli 'borte'.

  SvarSlett
  Svar
  1. De skuffene hadde jeg ikke tenkt på...før nå:)
   En av fordelene med å jobbe hjemme er at det er et såpass jevnt tilsig av fint støv at det ikke er stor vits i å storvaske ennå, det må vente til neste uke. Inntil da kan jeg jo føle at jeg har full kontroll...

   Slett