onsdag 7. januar 2015

kurs mot maiI skrivende stund er det 129 dager til 16.mai. 129 dager til veltilpassede bunader skal henge pent opphengt, sammen med nystrøkne skjorter og i selskap med blankt sølv og nypussede sko.
Noen synes et glass er halvfullt, andre halvtomt. Noen synes 129 dager er et hav av tid mens andre muligens kjenner åndenøden trenge seg på og undres på hvordan de skal komme i land med æren og fingertuppene i behold.
jeg bruker januar på å finpusse vårsesongen og å glede meg til å begynne kurssesongen om noen uker.  Og apropos kurs - kanskje kunne akkurat du tenke deg å gå på et bunadkurs?

I husflidslaget her har vi kurs i vår lokale bunad for mann og kvinne. I tillegg har vi kurs i generell bunadsøm, hvor deltakere broderer eller monterer ( eller begge deler) den bunaden de vil. Vi har også eget kurs for bunadskjorter, omsøm av bunad  ( ikke som i re-design men tilpasning ) og
- kickstart bunden din.

Dette kurset ble gjennnomført to andre steder i fjor, og nå prøver jeg det på hjemmebane også.
På dette helgekurset er vi effektive, vi går gjennom materialpakken din, ser på hva du skal begynne med, øver på sting om nødvendig, lager en arbeidsplan og jobber. Lørdag og søndag. Effektivt og helt passe for ganske mange som ikke trenger eller har tid til å gå x antall kvelder eller dager utover våren.

Og husk - det er mange måneder til bunadsesongen starter for fullt, og 129 dager er nesten et halvt år...men du skal ha tid til å glede deg over håndarbeidet. Det er liten vits i å utsette moroa!


        Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar