torsdag 21. januar 2021

sting etter sting


Og der var jeg ferdig.
 Både med forkle og biografiserien om Haakon og Maud. 
Forkleet har vært en fest å brodere med mange farger og små felt. Og min vanlige metode med å fullføre en og en farge fungerte absolutt ikke. Det tok litt tid å venne seg til det, men så kom jeg inn i en rytme med å gjøre ferdig et og et motiv på høyre og venstre side og da fikk jeg litt mer system i arbeidet igjen. 
Angående det store prosjektet med å lytte meg gjennom alle syv bind om Haakon og Maud så er jeg glad for å ha fullført og jeg har lært mye om kongefamilien, norsk og internasjonal  politikk og første halvdel av forrige århundre. Alt i alt veldig nyttig. Ville jeg gjort det igjen? Nei. 






Så, nå er jeg glad og fornøyd tilbake på et annet prosjekt, en Grafferbunad. 
Den er ikke så fotogen ennå, for jeg er gjør meg ferdig med en og en farge og det er vel begrenset hvor spennende det er å se to store flak av blå ull med blader og stilker i to nyanser av grønt? jeg kommer sterkere tilbake med bilder når det blir litt morsommere å vise. 

Og i lydbok-appen surrer og går en ny serie, Århundrets saga av Jan Guillou, som jeg har lest tidligere. Det siste bindet fikk jeg til jul, og etter å ha lest det tenkte jeg at det hadde vært fint å ta hele serien samlet. Jeg er godt i gang.
 

Okda,  jeg sier jo at fokuset skal være på rettsiden av broderiet. 
Men det skal jo være fint på vrangen også. Her synes jeg at jeg har gjort en ganske god jobb i det henseende.


Og om noen lurer hvordan det går med prosjekt vater så fikk jeg prompte en veldig vennlig e-post hvor de presiserte leveringstiden. Deretter kom det en ny e-post med et spørreskjema hvor jeg skulle krysse i vilden sky og fortelle hvor fornøyd jeg er med nettbutikken. Jeg tenker jeg venter til jeg har fått varen.


Og dere- det blir litt sporadisk oppdatering herfra. 
Det er litt begrenset hvor spennende livet er for tiden ( sikkert noen som kjenner seg igjen der)
Jeg er litt oftere innom på instagram, så du kan  alltids følge meg der hvis du likevel er på instagram.

2 kommentarer:

  1. Fantastiske broderier! Nå har jeg tatt fram igjen Gudbrandsdalens Festdrakt som jeg broderer til barnebarnet. Den har ligget på vent siden før jul. Å brodere ferdig farge for farge er ikke så lett når fargene går i hverandre. Det blir mye bytting av tråd og farger, men da er det jo også mer variert. Kjedelig blir det ihverfall ikke!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det er ikke lett å fullføre en og en farge på festbunaden. Der tar jeg gjerne et og et motiv. Men det er viktig å huske at jeg skal prøve å få en viss effektivitet inn i dette siden det er jobb. Hvis det "bare" var hygge ville jeg kanskje jobbet annerledes.

      Slett