mandag 28. januar 2019

ullbroderi


I helgen holdt jeg kurset Innføring i ullbroderi  og på tolv timer kom vi gjennom kjedesting, kontursting, franske knuter, plattsøm, sjattersøm, grunnsøm og kniplingssøm. Og leggsøm. 

Denne glade fyren er ikke fra helgens kurs, men han er en medvirkende årsak til at jeg heier på leggsøm og all moroa vi kan finne på med dette ganske enkle stinget. Og så kan han jo være en liten illustrasjon på hvor hyggelig det er å holde kurs og bli kent med så mange hyggelige og engasjerte mennesker. 
Og det skal dere vite - dere som sitter og leser kurskataloger og undres om dere skal melde dere på et kurs i en ny og ukjent teknikk- dere er hjrtelig velkommen. For, hvis vi skal ha gode kurs og bevare kunnskap om gamle håndverksteknikker må vi også ha noen som går på kurs. Det er ikke nok at jeg ( eller andre kurslærere og studieledere) koker sammen fjonge oppsett hvis vi blir sittende mutters alene i et kurslokale.
For tiden ligger det masse spennende kurs i kurskalenderen hos Norges Husflidslag på husflid.no. Og om du ikke finner noe som frister i nærheten kan du jo alltids ta kontakt med lokallaget ditt og etterspørre kurs. Eller tilby deg å holde kurs i noe du selv synes er skikkelig moro å holde på med og som du klarer å formidle på en engasjerende måte.

I ekte bloggerånd skal jeg nå friske opp make-upen før jeg fyker avgårde:) Snart tid for nytt kurs! Mandag er fine dager, kurs fra 10-14 og 18-21, og aktiv hvile mellom øktene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar