Ullbroderi og enkel applikasjon, Hjerleid
Ukeskurs, 28.juni - 3.juli. På dette kurset jobber vi med de tradisjonelle teknikkene fra bunadene våre og setter stingene inn i nye sammenhenger. Vi begynner med løpende sting som kontursting, knuter og leggsøm før vi går videre til teknikker som dekker større felt. Du får prøve deg på ulike grunnsømmer, kjent fra blant annet Gudbrandsdalen og Nord-Trøndelag, sjattersøm og plattsøm som vi finner over store deler av Norge. I løpet av kurset blir det også gitt en innføring i ulike metoder for mønsteroverføring til ullstoff
Vi jobber også med applikasjon og beveger oss over i et friere broderi. Underveis snakker vi om kulturhistorie, folkekunst og den rike bunadtradisjonen i Norge.
Ukeskurs 5. - 11.juli. Mange drøymer om å brodere bunad anten til seg sjølv eller til eit familiemedlem, men manglar kunnskap for setje i gang. Eller har du kanskje starta og lagt bort arbeidet, fordi det ikkje blei slik du hadde tenkt? Nå kan du gå på kurs og få god hjelp med å koma i gang. Kurslærer har lang erfaring med bunadsaum og har hatt ei rekke kurs innan brodering og montering. Ho kan og ta med prøvelapper dersom du treng ekstra trening før du set i gang med sjølve bunaden. Det tek tid å brodere ein bunad, så du blir ikke ferdig på dette kurset. Men du kjem godt i gang og i samarbeid med kurslærar set du opp ein plan slik at du kjem i mål. Du kan og brodere plattsaumskjorter, men ikke skjorter med tellesøm.
Og dere - det er ledige plasser begge stedene.
Jeg kan love fine dager med mange sting
og en særdeles opplagt kurslærer som har ligget til lading siden november.
Det er så mye vakkert bunadsbroderi! Skulle gjerne deltatt på kurs med Gudbrandsdals festbunad som jeg broderer til barnebarnet. Gullbroderiet er spesielt utfordrende. Men det hadde holdt lenge med ei helg, for min del.
SvarSlettdet kommer nok noen helgekurs i løpet av høsten:) Når oversikten er klar legger jeg den ut i et blogginnlegg her.
Slett