søndag 12. februar 2012
Søndagsglede
Det broderes stadig færre bunader her til lands. Det tar kortere tid å sende materialene rundt halve jordkloden enn å finne eller lære opp folk som er flinke nok til å gjøre dette profesjonelt her til lands.
Ikke er det særlig lønnsomt heller ettersom lønninger i det fjerne Østen fremdeles er lavere enn her i landet.
Hva som skjer når lønnsnivået jevner seg ut kan bli spennende å se. Kanskje må folk faktisk begynne å betale for tiden det tar å brodere en bunadskjorte?
Fruen bruker ikke søndagen på å tenke politikk, men gleder seg heller over de kundene som synes norske broderier på norske bunader er verdt å betale for.
Særlig gleder man seg til å sette i gang med denne godbiten. Etter to skjorter med hvitt-på-hvitt broderi er det alltid oppkvikkende med litt farger.
Du kan så si. Min bunad har stor affeksjonsverdi (i tillgegg til sin fysiske verdi) fordi skjorten er brodert av min farmor, som da hun levde var kjempeflink til akkurat dette, og selve stakken er brodert av min tante som også er en racer på bunader. Men, akkurat nå henger den i skapet og venter på at jeg skal krympe (evt. bunaden vokser litt i skapet), og jeg lurer på om jeg skal tørre å sette i gang med endringene selv, eller om jeg skal skaffe hjelp når den tid kommer. Er en feiging når det kommer til akkurat denne (selv om t kunnskapene egentlig er på plass - eller de tekniske sømkunnskapene er det, ikke bunadkunnskapene), nettopp fordi den har så stor verdi for meg, samtidig som at jeg ikke har lyst å "slippe hvem som helst" innafor stakken heller, så mens jeg tygger på hva jeg skal bestemme meg for, satser jeg i mellomtiden på at dette med størrelse forandrer seg såpass at det i grunn ikke er mer som skal gjøres enn å flytte skjørtet litt lenger ned mot ankelkulen. hihi! Fortsatt finfin søndag og morsdag til deg!
SvarSlettHmmm, bunaddamen synes ikke dette med å flytte stakken lenger ned nødvendigvis er noen strålende idé...Men kanskje du skulle vurdere en konsulenttime? Du kan sy, så på en time skal jeg nok få inn i deg all kunnskap som skal til for å tilpasse bunaden. Og så kan den alltids syes inn igjen evd en senere anledning.
SvarSlett